Headerbeeld met afbeelding van het boek 'Reisgids Mantelzorg'

Lezing: Wegwijs in de mantelzorg

Op 16 november organiseert Vivium een lezing met als thema: ‘Wegwijs in de Mantelzorg’. De lezing wordt gegeven door Lodewijk Schmit Jongbloed, auteur van het boek ‘Reisgids Mantelzorg’. De toegang is gratis.

In zijn lezing gaat hij in op de uitdagingen waar je als mantelzorger mee te maken krijgt, met oog voor de verschillende ‘mantelzorgroutes’ die er zijn. Iemand met een gebroken arm heeft immers andere hulp en verzorging nodig dan iemand met dementie. Met wat voor soort dingen moet u rekening houden?

Praktische en mentale steun

Schmit Jongbloed geeft om te beginnen volop praktische tips, want het is makkelijk om de weg kwijt te raken in het oerwoud van dingen om te regelen, zorgwetten en instanties. Wat moet u praktisch gesproken snel regelen, en wat kan later? Hoe kunt u vooruitkijken? Wie betaalt wat? Hoe regelt u vervangende mantelzorg? Hoe waarborgt u de veiligheid thuis? Wat zijn vervoersmogelijkheden, en welke zorg is er mogelijk als het thuis niet meer gaat?

Informatie en Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze gratis lezing via de website van Vivium Services. Of bel Vivium Services 035 6 924 495. De lezing is op donderdagavond 16 november om 19:30 uur in TerGooi Blaricum, Rijksstraatweg 3, 1261 AN Blaricum

Scroll to top