Hulpaanbod in Hilversum

Ben je mantelzorger in de gemeente Hilversum? Dan kun je gebruikmaken van verschillende vormen van hulp en mantelzorgondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan:

  • informatie en advies
  • praktische hulp in en rond huis
  • begeleiding/ondersteuning
  • cursussen en bijeenkomsten
  • tijd voor jezelf / respijtaanbod
  • (financiële) regelingen

Lees hieronder meer over dat aanbod of zoek meteen aanbod dat voor jou geschikt is in de hulpwijzer!

Informatie en Advies

Als mantelzorger is het soms lastig ‘alle ballen in de lucht te houden’. Er zijn allerlei organisatie en regelingen die jou ondersteunen of die de combinatie met je werk gemakkelijker maken. Bekijk de mogelijkheden in de hulpwijzer.

In Hilversum zijn er verschillende organisaties die je kunnen bijstaan bij deze vragen. Bekijk de mogelijkheden in onze hulpwijzer!

Animatieafbeelding van gesprek aan een bureau tussen een consulent en een cliënt.

Praktische hulp in en rond huis

Het kan jou als mantelzorger helpen als je hulp hebt bij praktische zaken zoals boodschappen, vervoer of kleine klusjes in en rond het huis. Bekijk de mogelijkheden die er zijn in de gemeente Hilversum!

Animatieafbeelding van iemand die boodschappen in ontvangst neemt bij haar voordeur

Ondersteuning & Begeleiding

Heb je behoefte aan een gesprek met iemand die precies aanvoelt hoe het is om mantelzorger te zijn? Of wil je graag weten hoe je het beste met een situatie kunt omgaan? In Hilversum zijn er verschillende organisaties met medewerkers waar jij je hart kunt luchten.

Bekijk het aanbod voor ondersteuning en begeleiding in Hilversum!

Animatieafbeelding van een begeleidingsgesprek tussen twee vrouwen

Cursussen & Bijeenkomsten

Steeds meer mensen zijn mantelzorger. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen met anderen die ook in deze situatie zitten. In bijvoorbeeld een gespreksgroep, cursus of informatiecafé is dat mogelijk. Er zijn ook bijeenkomsten voor ontspanning.

Bekijk het aanbod in Hilversum!

Animatieafbeelding van een gespreksgroep rond een grote tafel

Tijd voor jezelf /
Respijtaanbod

Mantelzorgen is vaak een dankbare – maar ook intensieve – taak. Het is dan fijn om even tijd voor jezelf te hebben om op te laden, terwijl je weet dat je naaste in goede handen is. Daarvoor bestaan vele respijtzorgmogelijkheden

Bekijk het aanbod in Hilversum!

Animatieafbeelding van een jongeman die yoga oefeningen doet

(Financiële) regelingen

Wil je gebruik maken van een (financiële) regeling voor jou als mantelzorger of voor je naaste? Neem dan contact op met een van deze organisaties in Hilversum. Zij helpen je graag verder en maken je wegwijs in het woud van regelingen die er zijn.

Animatieafbeelding van een vrouw met zorgen achter een Laptop
Scroll to top